Duurzame verantwoordelijkheid

Materialen

Duurzame verantwoordelijkheid

Als 's werelds grootste producent van houten speelgoed is Hape vanzelfsprekend afhankelijk van het gebruik van natuurlijke materialen. Een complete lijn bamboe speelgoed maakt gebruik van de speciale eigenschappen van dit uitzonderlijk duurzame materiaal. De duurzame kunststof onderdelen gaan generaties mee om doorgeven, in plaats van weggooien, van speelgoed te bevorderen.

Productie

Hape heeft door strategische keuzes, in onder andere energie gebruik en verpakkingsmaterialen, de impact op het milieu weten te minimaliseren en de efficiency kunnen optimaliseren.

Bijproducten en afval

Hape heeft belangrijke processen ingevoerd die er voor zorgen dat de geproduceerde bijproducten een minimale impact op het milieu hebben. Een waterzuiveringssysteem gebruikt beperkte tot geen chemicaliƫn om het gezuiverde water terug in omloop te brengen.

Vervoer & Transport

Hape koopt haar materialen in 10 landen en verkoopt haar producten in meer dan 50 landen. Door de Hape fabriek slechts 3 kilometer van de Ningbo-Zhoushan haven, een van de grootste ter wereld, te plaatsen zijn zowel transport als ecologische voordelen behaald.

Certificeringen

Veiligheid en Kwaliteit

Certificering Hape

De producten van Hape komen overeen met of overtreffen de veiligheid en kwaliteit standaarden EN71 (Europese speelgoed norm) en ASTM (American Society of Testing Materials)

Chemische materialen

Alle chemische materialen worden direct nadat ze in ontvangst zijn genomen gecontroleerd. Iedere zending is getest door een gecertificeerd extern laboratorium.

Onafhankelijk laboratorium

Product test rapporten worden ieder jaar ge-update door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium.

Veiligheidstest in iedere cyclus

Tijdens iedere productie cyclus voert Hape een veiligheidstest uit op de eerste batch van ieder nieuw product. Wanneer materiaal of ontwerp wordt verbeterd voert Hape de certificering procedure opnieuw uit zodat de producten altijd in overeenstemming zijn met de veiligheid en kwaliteit standaarden.

Non-profit kwaliteitsstandaarden

FSC is een onafhankelijk, non-overheid, non-profit organisatie opgericht om een verantwoord beheer van 's werelds bossen te promoten. Hape biedt FSC producten ter ondersteuning hiervan aan.

Award logo

Awards

Veel producten van Hape zijn bekroond met prijzen van allerlei instellingen. Deze producten zijn te herkennen aan het blauwe award-icoon. In het filter kun je deze producten per categorie selecteren. Op de pagina van het product zelf staat welke prijs aan het product is toegekend.


Heb je een vraag voor ons?

Kijk bij veelgestelde vragen voor een antwoord. Staat je vraag er niet tussen?
Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder!